Ondernemingsvormen

Wanneer u wilt starten met uw eigen onderneming, komt er veel op u af. U bereidt zich goed voor, maar weet u welke zaken u regelen moet voordat uw onderneming een feit is? Wij doorlopen met u de aspecten die bij het opstarten van belang zijn en zorgen dat u juridisch alles optimaal geregeld heeft.

Wij spreken al uw wensen met u door. Uiteindelijk leidt dat tot de keuze van een ondernemingsvorm die bij u en uw bedrijf past; een eenmanszaak, vennootschap onder firma (V.O.F.), maatschap, besloten vennootschap (B.V.) of een naamloze vennootschap (N.V.). Ook voor een statutenwijziging of aandelenoverdracht bent u bij ons aan het juiste adres.

Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging vraagt een goede planning waarin diverse deskundigen, zoals accountant, makelaar, financier en de notaris met elkaar samenwerken om zo tot het gewenste resultaat te komen. De huidige wetgeving kent allerlei belastingfaciliteiten waarmee bedrijfsopvolging makkelijker gemaakt is in financiële zin.

Wat kunnen wij voor u regelen:

Vereniging / stichting

Als u samen iets onderneemt of wilt gaan ondernemen, is het goed om te bedenken in welke vorm u dat gaat doen. Wilt u een vereniging met leden en een bestuur of denkt u aan een stichting, die geen leden heeft? Weet u welke rechtsvorm het best past bij de beoogde activiteiten?

Het is zonder meer wenselijk, te ondernemen in de vorm van een rechtspersoon. Door de toenemende aansprakelijkheid van vandaag de dag zorgt u er voor dat u niet hoofdelijk aansprakelijk zult zijn. De rechtspersoon treedt op, heeft een bankrekening op naam en handelt zelfstandig.

Onze werkzaamheden zullen, onder meer zijn:

Delen